Meteen naar de inhoud
Home » Therapeut energetisch vs psycholoog » Holistisch Therapeut opleiding tot topper

Holistisch Therapeut opleiding tot topper

De holistisch therapeut opleiding hanteert de achterliggende holistische filosofie welke is gebaseerd op dat alles met elkaar samenhangt; alles is een geheel. In de huidige samenleving wordt connectiviteit belangrijker. Daarom ziet holistische therapie de cliënt als een geheel. Holisme is het authentieke woord voor het geheel. Een holistische therapie opleiding gaat over het ontwikkelen van bewustzijn en eigen trauma’s opruimen.

Wat is de werkwijze van een Holistisch Therapeut?

Holisme is gebaseerd op het uitgangspunt dat alles met elkaar verbonden is, te beginnen met de vijf niveaus van de ziel: het fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele niveau.

Holistisch Therapeut
Holistisch Therapeut

Een holistisch therapeut kijkt naar het onderbewuste. Onderstaande figuur geeft de gelaagdheden onder water weer. Komt uit mijn boek Oneness Effort.

holistisch therapeut hartzeer lagen
holistisch therapeut hartzeer lagen

Wat is de publieke opinie over holistische therapie?

De holistische geneeswijze wordt steeds populairder door de opkomst van door het Oosten beïnvloedde vormen van denken.  Het oosten is goed in het begrijpen van hoe alles met al het andere verband houdt. Dus de oosterse geneeskunde is anders dan de westerse geneeskunde. Holisme houdt eenvoudigweg nauwkeurig rekening met ALLE factoren die van invloed zijn op een bepaalde situatie, ongeacht hoe inconsistent met onze huidige overtuigingen. Als we vooruitgang willen boeken, moeten we meer “holistisch” worden in ons begrip. Een holistisch therapeut draagt dit dus hoog in haar of zijn vaandel.

Wat is het doel van holistische therapie?

De naam holistische therapie spreekt grotendeels voor zich. Het woord ‘therapie’ zegt dat er een genezingsproces is. De term ‘Holistisch’ betekent dat het alle aspecten van iemands leven omvat, persoonlijk, relationeel, sociaal, fysiek en etc. De holistisch therapeut zet een holistische aanpak in bij volwassenen met problemen uit hun kindertijd. Een radicale en baanbrekende benadering van hoe we worden wie we zijn en hoe we de blokkades kunnen verwijderen die ons ervan weerhouden ons ware potentieel te bereiken. Er zit dus heel duidelijk een educatieve component in welke gericht is op leren. De essentie alle pijn is oude pijn. 

Waarom zijn de meeste ziekenhuizen tegen holistische therapieën?

Ziekenhuizen zijn zelf niet specifiek tegen holistische geneeswijzen. Het is de grote farmaceutische industrie die de wereld probeert te keren tegen holistische methoden, omdat er geen geld voor hen mee te verdienen valt. Het zit hun in feite in de weg. Het onderwijssysteem van artsen en verpleegkundigen duwt alles weg van natuurlijke genezing en gezondheid. Geef het wat meer tijd, over een decennium of twee zullen de holistische therapieën het standaardsysteem voor gezondheidszorg zijn. Een therapeut met een holistische aanpak is in Duitsland wel gemeengoed. Daar is de polarisatie tussen regulier en alternatief de afgelopen 15 jaar verdwenen.

Hoe word je een topspeler als holistisch therapeut?

Iedereen is in beginsel op het niveau van de ziel al compleet. Een nieuwe versie van je creëren en daarbij je zelf niet te accepteren is niet verstanding. Aspiraties om het beeld wat de buitenwereld van je heeft hoog te houden, kan enorm in de weg zitten. Je leeft dan vanuit een spiegel of een geprojecteerde wereld en niet vanuit jouw ziel. Op dat niveau hebben oude pijnen en overtuigingen een te krachtige werkzaamheid. 

In een holistisch therapeut opleiding leer je de cliënt op een holistische manier helpen. Hiertoe is het belangrijk om jouw frequentie op een bepaald niveau te brengen. Daarom moet je eerst voorbij de oude pijn, oude overlevingsmechanismen en allerlei overtuigingen groeien en vanuit zielsniveau anderen helpen. Als toeschouwer kijk je naar jezelf. Dit brengt je terug naar wie je bent. Je maakt opnieuw verbinding met jouw licht en liefde in je hartcentrum.

“Anderen kennen is wijsheid, jezelf kennen is verlichting.”

Lao Tzu

Omdat we iedereen met iedereen in verbinding zien en ook alle organen met alle andere organen kijken we als holistisch therapeut heel anders naar de oorzaak van klachten. Dat is uiteindelijk wat je wilt genezen. Als je de oorzaak geneest, genees je de cliënt op elk van de 5 niveaus. De vijf niveaus zijn belangrijk binnen de holistische therapie.

Life Coach Boek
Life Coach Boek

De diagnose van de oorzaak bij een client?

Door krachtig jouw intuïtieve vermogens te ontwikkelen kan – mits het volgens het goddelijke plan de bedoeling is  – de oorzaak zich ontvouwen. Dit is een belangrijk principe voor de holistisch therapeut om deze afhankelijkheid bewust te zijn.

Onder intuïtie vallen meerdere intuïtieve vermogens zoals : helderzien, helderhoren, heldervoelen, helderweten, helderruiken en helderproeven. Via ons programma van levensbloem retraites ontwikkelen wij deze mega krachtig. In deze opleiding leer je met oude spirituele mysteriën jouw bewustzijn en frequentie krachtig te verhogen. Het is een 2 jaar durend programma met 12 weekend retraites om via de Heilige Geometrie jouw bewustzijn krachtig naar het niveau van de ziel te ontwikkelen. Het gaat dus veel minder om de vermogens.

Kiezen voor meer licht en een top Holistisch Therapeut zijn?

We bieden 2 programma’s welke je naast welke beroepsopleiding dan ook zoals energetisch therapeut of relatietherapeut of paranormaal therapeut of trauma therapeut of Natuurgeneeskundig Therapeut of Reiki Therapeut kan volgen. We hebben een programma van 5 zielsverdriet opruim weekend retraites voor het eerste jaar van de holistisch therapeut opleiding vormgegeven. Kan je dit eenmaal zelf dan kan je ook anderen hiermee uitstekend helpen en betekenis aan je leven geven. Je salaris bepaal je zelf. Door hartzeer op te ruimen verdwijnt er minder licht in een zwart gat van de oude trauma’s of overtuigingen. Jouw zelfverzekerdheid neemt hierdoor toe event als jouw intuïtieve waarnemingen bij cliënten. In het andere Heilige Geometrie programma voor bewustzijnsverruiming neem je steeds meer waar. Hierdoor ontwikkel je de benodigde intuïtieve vermogens voor jouw beroepsuitoefening. Zie de agenda van beiden opleidingstrajecten om te ontvouwen tot een topper van een Holistisch Therapeut.