Meteen naar de inhoud
Home » Therapeut energetisch vs psycholoog » Reiki Therapeut en behandelingen

Reiki Therapeut en behandelingen

Reiki therapeut

Wat doet een reiki therapeut?

Op een Reiki therapeut opleiding leer je voornamelijk zorg te dragen voor de overdracht van energie naar de patiënt. Doel is het voorkomen of het genezen van onaangename aandoeningen. Het is niet bedoeld om de conventionele geneeskunde te vervangen, maar om deze aan te vullen en te ondersteunen. Reiki leren, een behandeling, een cursus 1, 2 of 3?

Reiki Therapeut
Reiki Therapeut

Bewustzijn rondom het bestaan van Reiki is groot 

Reiki kwam vanuit Japan naar ons toe en is een alternatieve geneeswijze. Het is een zeer populaire vorm van genezen. Dit is het resultaat van ons groeiend bewustzijn in het belang van onze gezondheid. We grijpen steeds minder direct naar medicijnen. We staan dus meer open voor de alternatieve geneeswijzen zoals Reiki.

Japan en de meest bekende paranormale therapie

Mikao Usui is de Japanse grondlegger van Reiki en haar paranormale therapie. Zijn uitgangspunt was dat iedereen een container of dosis energie heeft. Die levende energie wordt gestimuleerd via onze handen. Reiki ziet vanuit haar oosterse filosofie onze geest, onze ziel en ook ons lichaam als één. De reiki therapeut legt bijvoorbeeld zijn hand op de plek waar we pijn hebben. Hij ervaart dat jouw energie op die plek stagneert en dat hij of zij die weer kan laten stromen. 

Universele of Kosmische energie

Kosmische energie is waar Reiki direct mee werkt en is daarom niet te vergelijken met  met andere oosterse alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Deze kosmische energie bevat de onmisbare levenskracht welke door alle levende wezens heenstroomt. Het balanceert de energiekanalen om deze in een betere conditie te brengen. Het is een vorm van Energetische Therapie.

Ziel, geest en lichaam verbinding voor Reiki Therapeut

Blokkades in deze energiekanalen veroorzaken problemen in de energiehuishouding. Dit alles omdat de chakra’s en de energiepaden tussen de chakra’s. De healing zal deze energieblokkades ongedaan maken. Dit doet det therapeut door energie door jouw energielichamen te laten circuleren en balanceren.

energetische therapie torus
energetische therapie torus

Kosmos voor de reiki therapeut

De energie uit de kosmos wordt met Reiki ingezet. Het is dus niet de energie van de therapeut.  Door de zogenaamde secundaire chakra’s in de palm van onze hand stroomt kosmische energie naar jouw als client. Dit kan ook op afstand worden uitgevoerd tijdens healing op afstand.  Op deze manier wordt de disharmonie in alle delen van het lichaam opgeheven. Er dus een positieve invloed uit door de doorstroming van energie. Behalve voor mensen is Reiki ook geschikt voor planten en dieren.

Bevredigende ervaring

Reiki wordt gebruikt om zowel mentale, emotionele als fysieke klachten te verhelpen. En bovendien wordt het ingezet om jouw gezondheid te herstellen en daarmee  de levenskwaliteit te verbeteren.

De alternatieve geneeswijze Reiki therapie geschikt voor iedereen? 

In de paranormale genezing hoef je niet per se te geloven. De Reiki Therapeut zal wel een betere klik hebben met cliënten welke er wel in geloven. Of eigenlijk diegenen welke naast het op consult komen voor behandelingen op dezelfde manier in het leven staan. Met als doel rust en balans te vinden. Zo hebben Reiki behandelingen een positieve uitwerking na ongelukken, botbreuken, sportblessures en voor en na operaties. 

De ontwikkeling van verschillende vormen door de tijd heen gezien 

Tegenwoordig kennen we de verschillende soorten Reiki, namelijk:

 • De Japanner Mikao Usui. ontwikkelde zijn eigen stijl welke naar hem vernoemd is. Usui Reiki Rhyoho wordt getypeerd als een spirituele ontwikkeling en het pad naar het geluk. De focus was op het element Aarde het Hoger Zelf van de client. 
 • Later werden ook de alchemistische elementen water, vuur en lucht geincorporeerd. Deze stijl heet Tera-Mai Seichem reiki. De bron van de klachten in de andere 3 lagen van de ziel wordt hierdoor ook geharmoniseerd. 
 • Een specialisatie op het vuur element werd verder door ontwikkkeld en groeide uit tot Tummo reiki. Tummo zie je ook terug in het Vajrayana Boeddhisme. Een krachtige genezende kracht om karma te verbranden en chakra’s te openen. 
 • Vrijheid en persoonlijke groeit staat voorop bij Shambhala reiki. Deze vorm van Reiki betrekt ook het element Ether.  Shambhala is een vorm welke zeer toegankelijk is. 
Reiki Therapeut Behandelingen
Reiki Therapeut Behandelingen

Voor gezonde of ongezonde mensen?

Inspanning en rust kan ook een drijfveer zijn om therapie te volgen. Je hoeft dus niet ziek te zijn. Gedurende de behandeling is de patiënt gekleed en ligt op een tafel of zit in een stoel. Op de plaatsen welke overeenkomen met de 7 chakra’s legt de Reiki meester al dan niet zijn handen neer. Dit is de magnetische manier van behandelen. Hierdoor ontstaat er een betere doorstroming in ons lichaam en meridianen. De Reiki therapeut dient hiertoe op zijn of haar innerlijke gidsen te vertrouwen.

Resultaten van een Reiki behandeling

De meest uiteenlopende reacties en resultaten worden ervaren na een behandeling van een Reiki therapeut :

 • Bevordering van het zelf genezend vermogen
 • Een gevoel van ontspanning en rust
 • Body tintelingen
 • Beter nachtrust
 • Zweetaanvallen
 • Een warm en heerlijk gevoel
 • Luidruchtige darmen
 • De afbraak en versnelde afvoer van giftige stoffen
 • Hormoon huishoudding beter in balans
 • Drang om aan 1 stuk te spreken
 • Vrees en zorgen ervaren
 • Plotseling boosheid of depressie ervaren
 • Extreme spontane blijheid ervaren
 • Stimulering van organen voor meer balans

Zie ook ervaringen van cliënten over de paranormale geneeswijze. Dan weet je dat het geen kwakzalverij is. Een Reiki therapeut heeft de beste intentie.

Een nieuw evenwicht realiseren

Een evenwicht zorgt dat jouw pijn klachten eerst erger lijken terwijl je eerder niet bewust was van die intensiteit van de heel lang aanwezige pijn. Al deze voorheen onschadelijke soorten bijwerkingen kunnen weken aanhouden. De meeste patiënten zijn gekalmeerd, hebben beter geslapen en voelen zich beter in hun vel zitten. Een reiki behandeling werkt diep in op het onderbewuste. Zie de gelaagdheid hiervan uit mijn boek Oneness Effort.

spiritueel ontwaken kijk naar onderbewuste
spiritueel ontwaken kijk naar onderbewuste

Wat zijn tips van deze Reiki therapeut?

Reiki-behandelingen werken altijd goed mits van te voren een goed screening is gedaan om nieuwe cliënten te accepteren. Welke zaken springen hierbij in het oog?

 • Hoge verwachtingen brengen een te sterk vurig verlangen waardoor er mogelijk niets veranderd.
 • Cliënten onder dwang van de buitenwereld in therapie gaan maar eigenlijk het aandacht vragen voor hun ziel met het ziektebeeld in stand willen houden. 
 • Cliënten nog in een innerlijk conflict zitten en in de “Ja Maar”  modus en te vast zitten in hun verdriet.
 • De bereidheid er niet is om naar het verleden te kijken. Voor traumatische ervaringen opgeslagen in de ziel bestaat de tijd niet. Het verleden kleurt continue het heden in. De allergische reacties en projecties worden vanuit hartzeer gedreven. 

Reiki Therapeut online en in praktijk

Deze Reiki therapeut of Energetisch Therapeut of Holistisch Therapeut of traumatherapeut tref je aan in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik onderliggende trauma’s van ziektebeelden. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont.

Daarna kan het coachen en behandelen heel goed op afstand. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Zie je graag voor een serie Reiki behandelingen in mijn praktijk en voor een eerste ontmoeting met deze Reiki Therapeut!